شیمیایی رازی
  • 11/24/2024 6:47:13 PM
  • Tehran : IR of Iran
  • 4079 - 310 - 912 - (98+)
  • support@Razichco.com
  • 2130 - 8834 - 21 - (98+)
  • 9156 - 8831 - 21 - (98+)

گلیسیرین

  • گلیسیرین
  • گلیسیرین
  • گلیسیرین
  • گلیسیرین
  • گلیسیرین
گلیسیرین
گلیسیرین
گلیسیرین
گلیسیرین
گلیسیرین

گلیسرین (به انگلیسی: Glycerin) یک الکل سه عاملی است که به دلیل دارا بودن پیوند هیدروژنی با هر نسبتی در آب و اتانول حل می‌شود؛ ولی در دیگر حلال‌ها بسیار کم محلول است. گلیسرول شیرین، شفاف، بی‌رنگ، بی‌بو و چسبناک است و در حضور گرما و مواد آب‌گیر (مانند {\displaystyle HSO_{4}K}{\displaystyle HSO_{4}K})، آب از دست داده به آلدئید دودکننده با بوی بد که بینی انسان را به شدت آزار می‌دهد تبدیل می‌شود. ایجاد آکرولئین با این مشخصات راهی برای تشخیص گلیسرول است. گلیسرول ۳ گروه هیدروکسیل دارد که مسئول حلالیت در آب می‌باشد. گلیسرول در طبیعت بیشتر به صورت ترکیب با اسیدهای چرب است که چربی را می‌سازد. برای نمونه یک مولکول گلیسرول با ۱ یا ۳ اسید چرب مونوگلیسرید یا تری‌گلیسرید را می‌سازد؛ مانند روغن نباتی و …. گلیسیرین در رده درمانی عوامل موضعی پوستی قرار دارد و اشکال دارویی آن لوسیون و شیاف است.به عبارتی گلیسیرین یا گلیسرول مایع بی بو و شفافی است که در بیشتر چربی های طبیعی گیاهی و حیوانی، از جمله چربی هایی که در پوست شما هستند وجود دارد. گلیسیرین تجاری از محصولات طبیعی مانند روغن های گیاهی یا از طریق الکل پروپیلن ساخته شده است که در بسیاری از صابون ها و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. فقط مطمئن شوید که یک گلیسیرین گیاهی را به جای یک ماده مشتق شده از مواد شیمیایی انتخاب کنید تا بیشتر از مزایای آن بهره مند گردید.

  • توضیحات تکمیلی
  • توضیحات فنی
  • پیام های شما (0)

گلیسیرین و توضیحات تکمیلی

موارد مصرف :
از گلیسیرین خالص در داروسازی استفاده می‌شود. گلیسیرین برای تهیه لوسیون کرم‌های صورت به کار می‌رود، زیرا رطوبت را در سطح پوست نگه می‌دارد. از این ماده برای تهیه لوازم آرایشی نیز استفاده می‌شود، چون حلال خوبی است و باعث جذب رطوبت در سطح پوست می‌شود و پوست را نرم و چرب می‌کند. گلیسیرین به صورت شیاف به‌عنوان ملین‌هیپراسموتیک و نرم‌کننده برای پیش‌گیری از یبوست استفاده می‌گردد. همچنین به‌دلیل مزهٔ شیرین گلیسرین، از آن در ساخت آبنبات نیز استفاده می‌گردد.

خواص گلیسیرین :
گلیسیرین یک الکل سه عاملی با فرمول C3H5(OH)3 است. گلیسیرین مایعی زلال، بی‌رنگ و بدون بو است. در معرض هوا به آرامی رطوبت را جذب می‌کند. گلیسیرین به هر نسبتی در آب و اتانول حل می‌شود اما در حلال‌های آلی مانند کلروفرم، اتر، بنزن و… حل نمی‌شود. بیشتر ترکیباتی که در آب یا الکل حل نمی‌شوند، در گلیسیرین محلول هستند.

از سایر کاربردهای گلیسیرین :
از گلیسیرین در صابون‌سازی، برای تولید صابون‌های شفاف و در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود. در ساخت مواد منفجره مثل نیترو گلیسیرین، برای روغن‌کاری ابزارها و تأسیسات فلزی و نیز برای جلوگیری از یخ بستن جک‌های هیدرولیکی از گلیسیرین استفاده می‌شود.

گلیسیرین و توضیحات فنی

خواص بی نظیر گلیسیرین برای از بین بردن جوش و جای آن
 

ترکیب آب لیمو و گلیسیرین برای درمان جوش و جای جوش:
گلیسیرین قدرت درمانی بالایی برای پوست دارد و به راحتی انواع جوش ها و جای آن ها را از بین می برد. اگر به دنبال راهی ساده، مؤثر و طبیعی برای درمان جوش و جای جوش هستی، می توانی به گلیسیرین اعتماد کنی. این ماده منافذ پوست را باز می کند و به آن اجازه تنفس می دهد، رطوبت پوست را حفظ و از مسدود شدن منافذ آن جلوگیری می کند.
برای درمان جوش و جای جوش 3 قاشق چایخوری آب لیمو را با 3 قطره گلیسیرین مخلوط کن و آن را روی پوست صورت خود بمال. اجازه بده این ماسک به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت روی پوست بماند؛ سپس صورت خود را با آب ولرم شست وشو بده. استفاده از این ماسک 2 بار در روز برای درمان جوش و جای جوش بسیار مفید است.
روش دیگر این است که 2 قاشق چایخوری گلاب را با یک قاشق چایخوری گلیسیرین مخلوط کنی و آن را به صورت دورانی روی پوست صورت خود ماساژ دهی. پس از 15 دقیقه صورت خود را شست وشو بده. برای درمان جوش و جای جوش می توانی هر شب قبل از خواب از این ماسک استفاده کنید.
 از بین بردن جوش 
از بین بردن جای جوش با استفاده از گلیسیرین
گلاب و گلیسیرین
بیشتر مردم از تأثیرات شگفت انگیز گلیسیرین بی اطلاعند. گلیسیرین خاصیت ترمیم کنندگی فوق العاده ای دارد و می تواند اثر به جا مانده از هر زخم یا جوشی را از بین ببرد. کافی است حداقل دو بار در روز از ماسک گلیسیرین استفاده کنید تا تمام جای جوش ها از بین بروند. خشکی پوست می تواند باعث سوزش و لایه لایه شدن پوست شود. در این حالت سلول های مرده ی پوست زیاد می شوند و با بستن منافذ پوست باعث تشدید مشکل جوش و آکنه خواهند شد. خاصیت اشباع کنندگی گلیسیرین به منافذ اجازه ی تنفس می دهد، رطوبت را حفظ می کند و انسداد منافذ را از بین می برد.
به این معنا که گلیسیرین، یکی از مهم ترین دلایل اولیه ی ایجاد جوش را (بسته شدن منافذ پوست) از بین می برد. این ماده با پُر کردن حفره ها و شیارهای کوچک سطح پوست، جلوه ای سالم و صاف به پوست می دهد. گلیسیرین علاوه بر ویژگی های متعددی که دارد می تواند با بیماری های مسری پوستی مانند آلودگی های باکتریایی، التهاب پوست و پسوریازیس مقابله کند.
می توانید در این مورد با ساختن ماسک، از گلاب هم برای درمان جای جوش کمک بگیرید. برای ساخت این ماسک دو قاشق چای خوری گلاب را با یک قاشق چای خوری گلیسیرین مخلوط کنید. سپس مخلوط را روی ناحیه ی جای جوش به صورت دایره وار ماساژ بدهید. بگذارید 15 دقیقه روی صورت تان بماند و بعد آن را بشویید.
خواص گلیسیرین برای دور چشم
پوست ظریف اطراف چشم ها یکی از اولین محل هایی است که علایم پیری را بروز می دهد؛ چون بسیار نازک است و با افزایش سن ضعیف تر می شود. پوست این ناحیه چربی کمی دارد که با گذر زمان از بین می رود. این مسئله باعث نازک شدن پوست اطراف چشم ها و آشکار شدن رگ های خونی بنفش یا قرمز زیر آن می شود.
استفاده از گلیسیرین برای دور چشم باعث جایگزین شدن چربی از دست رفته پوست در این ناحیه می شود و با حفظ رطوبت پوست، ویژگی کشسانی را به آن بازمی گرداند و چین و چروک ها را نابود می کند.
از آنجا که گلیسیرین به طور طبیعی در پوست یافت می شود، فضاهای بین بافت هایی را که مسئول حفظ شکل پوست و نرمی آن هستند، پر می کند و به این ترتیب، چروک های پوستی را از بین می برد.
گلیسیرین به بازسازی سلول های پوست نیز کمک می کند و چرخه تجدید سلول های پوستی را به حرکت درمی آورد. این ماده، ضخامت سلول های لایه اپیدرم را نیز افزایش می دهد که منجر به کاهش تیرگی پوست در اطراف چشم ها می شود.
گلیسیرین به عنوان ماده ای طبیعی و ضد چروک، ویژگی الاستیکی را به پوست دور چشم ها بازمی گرداند و پوستی لطیف، زیبا و مرطوب را برایت به ارمغان می آورد. به همین دلیل، این ماده اغلب در فهرست مواد تشکیل دهنده محصولات زیبایی و پوست قرار دارد.
عوارض جانبی گلیسیرین
در صورت استفاده زیاد از گلیسیرین، ممکن است عوارض جانبی زیر را مشاهده کنید:
دهیدراسیون پوست:دهیدراسیون پوست، باعث خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می شود.
آلرژی:واکنش های آلرژیک می تواند شامل بثورات، خارش، کهیر و قرمزی گردد.
آکنه:استفاده بیش از حد از گلیسیرین می تواند باعث ایجاد آکنه و عفونت شود.

برای ما پیام بفرستید

لطفا راه ارتباط ما با خودتان را در پیامتان مشخص کنید

برای اشتراک در خبرنامه شیمیایی رازی عضو شوید